Начин на приготвяне
Разтворете маята във водата. Сложете брашното на кухненския плот и направете кладенче. Добавете всички продукти (без маслото) и замесете меко тесто.
Доизмесете го, като слагате по малко от кравето масло до пълното усвояване.
Готовото тесто сложете в намазнена тавичка и с ръцете издърпайте по дъното, докато я изпълни.
Намажете с кравето масло, поръсете с натрошено сирене и затворете краищата на квадрат.
Обърнете тестото и намазнете тавичката. Отново раздърпайте с ръцете, масло, сирене, затворете и така общо четири пъти.
Обърнете тестото за последно и раздърпайте да заеме тавичката.
Разрежете с нож на парчета и намажете с кравето масло. Оставете на топло пухкавите милинки да втаса за половин час.
В купичка разбийте яйцето с киселото мляко. Намажете тестените закуски и печете в предварително загрята фурна на 180°C до готовност.
Извадете, охладете и поднесете.
Източник: Ева Тонева