Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Корейски кимбап с яйчено руло и зеленчуци

Корейски кимбап с яйчено руло и зеленчуци

Корейски кимбап с яйчено руло и зеленчуци
Снимка: Илиана Първанова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Подредете тези корейски хапки в подходящо плато за семеен обяд или вечеря. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • кори нори - 1 лист водорасли
  • ориз - 1 ч.ч., сварен на оризоварка
  • яйца - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 средно голяма главичка
  • пресен лук - няколко пера
  • куркума - 2 - 3 щипки
  • черен пипер - 3 щипки млян
  • хималайска сол - 1/3 ч.л. равна - на вкус
  • шарлан - 1 - 2 с.л. слънчогледово масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвим този корейски кимбап, първо забъркваме омлета. В купа чукваме 2-те яйчица, към тях прибавяме моркова – рендосан, и много ситно нарязаните стар и пресен лук. Подправяме с фина хималайска сол, 2-3 щипки куркума и 3 щипки млян черен пипер. Хубаво разбъркваме с виличка всички съставки за омлета.

Загряваме 1-2 с.л. шарлан в голям керамичен тиган (с незалепващо покритие) и сипваме яйчената смес, разстилайки я като палачинка.

Изчакваме да се изпържи отдолу и тогава, от единия край, започваме с помощта на лопатка или силиконова бъркалка да навиваме стегнато руло. След като го завием го доизпържваме в тигана от всички страни до златисто, за да не остават сурови яйцата отвътре.

Върху бамбукова рогозка поставяме лист водорасли – Кори Нори, с гладкото лице надолу. Върху него разстиляме равномерно 1 ч.ч. предварително сварения лепкав ориз на оризоварка (по желание разбъркан с малко сусамово масло и оризов оцет).

Много е важно в долната и горната част на листа да оставим лента без ориз, широка около 1.5-2 см, за да можем след това рулото кимбап да завием и залепим, а от двете страни разстиламе ориза до края на листа. Върху него, по средата, поставяме яйченото руло – за пълнеж.

С помощта на бамбуковата рогозка започваме да навиваме кимбап рулото, като се стараем да е равномерно, право и стегнато.

Разрязваме рулото с остър намокрен нож, който след всяко разрязано парче измиваме, подсушаваме и отново леко навлажняваме. Получават се 10 кръгчета суши.

Подреждаме азиатските хапки в керамично плато и поднасяме току що приготвения невероятно вкусен корейски кимбап с яйчено руло и зеленчуци за обяд или семеен пикник.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: