Начин на приготвяне
Замесва се меко, еластично тесто от изброените продукти. Разделя се на 8 топки. Покриваме ги с домакинско фолио за 30 мин.
Всяка топка разточваме на 2-3 мм кора. Правим 4 банички - за всяка по 2 кори.
Редуваме кора, мазнина, плънка (по желание двата вида плънка могат да се задушат за кратко в тиган предварително), следва втората кора, намазване с мазнина, плънка. Завиваме на руло, рулото - на охлюв. Получават се вити банички.
Слагаме го върху хартия за печене и го притискаме леко, да си увеличи диаметъра.
Всяка баничка намазах с жълтък, размит с малко прясно мляко. Печем всички банички при 180 градуса.
Солените банички с два вида плънка са готови и очакват своите почитатели!
Източник: Vesela Pirgova - Кулинарна мрежа