Артишок на фурна с моцарела

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Артишок на фурна с моцарела
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"По-различна рецепта, която препоръчваме непременно да опитате - артишок на фурна с моцарела"

Необходими Продукти

  • артишок - 6 бр.
  • моцарела - 1 бр. 125 г
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • бяло вино - 100 мл
  • сол
  • зехтин - 1 к.ч.
  • вода - 1 к.ч.
  • лимон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете артишока от външните дебели листа, докато стигнете до по-крехките.

Срежете го през средата и разполовете. Премахнете с ножче мъха в основата на зеленчука. Всъщност артишока е цвете, не зеленчук! :)

Нарежете половинките на малки резена и потопете за 30 мин в студена вода със сока на един лимон.

В тиган загрейте 1 к.ч. зехтин. Пуснете обелените скилидки чесън и ситно нарязания магданоз.

Оставете си малко за поръсване, преди поднасяне на ястието.

Прибавете в тигана нарязания артишок, полейте с бялото вино и 1 к.ч. вода. Захлупете съда и задушете до омекване на артишока.

В тавичка излейте 2-3 с.л. зехтин. Наредете задушените резени артишок и покрийте с парчета моцарела.

Запечете зеленчука на фурна до приятен загар на 200°C в предваритено загрята фурна.

Преди поднасяне поръсете артишока на фурна с моцарела със ситно нарязан магданоз!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: