Начин на приготвяне
В голяма тенджера загрейте олиото и запържете лука и скилидките чесън. Запържете зеленчуците за 8-10 минути, след което добавете месото. Запържете всичко за 5 минути.
След добавете и червения пипер, разбъркайте за кратко и изсипете водата и домата. Гответе на тих огън в продължение на 90 минути, говеждото месо в края на готвенето трябва да е меко.
Ако имате тенджера под налягане, ще съкратите до 30 минути готвенето, не се колебайте да я използвате. Добавете вода, ако ви се струва малко. Колкото е повече водата по-добре.
Хубавото на това телешко варено е, че можете да го хапвате като по-гъстичка телешка супа.
Когато месото се сготви добре, добавете ориза и варете за още 10 минути, като междувременно нарежете спанака на ситно и след посоченото време го добавете към останалите съставки.
Подправете с канела, сол и черен пипер и гответе още 10 минути.
Сервирайте телешко със спанак и ориз горещо. Ако ви харесва, добавете кисело мляко, много добре се допълват вкусовете.
Насладете се !