Начин на приготвяне
От съставките замесете тесто до хомогенност. Ако не разполагате с безглутенов набухвател, не се притеснявяйте - пропуснете го.
Оставете тестото да си отпочине и го изпечете за около час на не толкова силна фурна, за да не се получава тъмен цвят на коричката и да се изпича равномерно.
Рецептата също така е подходяща за хлебопекарна, като би отговаряла на програма за 700 грама хляб. Може да замесите сами и да изпечете в хлебопекарна или да поставите съставките - първо мокрите, а след тях сухите съставки.
Трябва да се уверите, че в програмата, която включвате, печенето е достатъчно. Ако не е изпечен, пуснете само на печене за 10-тина минути до пълна готовност.
Съхранявайте хляба в хлебопекарна в подходящ съд, за да го запазите по-дълго годен за консумация.
Безглутеновият хляб с нахутено брашно е готов.