Начин на приготвяне
Приготвяме доматения сос с чесън и босилек, задушаваме в тиган с масло гъбите.
Приготвяме соса Бешамел, като загряваме 40 г масло в тиган на слаб огън, добавяме брашното и разбъркваме, наливаме горещото прясно мляко при непрекъснато бъркане до желаната консистенция.
Накрая овкусяваме със сол, черен пипер и индийско орехче.
В тава, намазана с масло, поставяме част от доматения сос и редим корите за лазаня, отново поставяме доматен сос, сос Бешамел, малко от печурките, синьо сирене, настърган пармезан, редим отново кори и повтаряме, докато се изчерпят продуктите.
Накрая завършвате като слагате от двата соса, синьо сирене и пармезан.
Слагаме лазанята с алуминиево фолио за 20 мин в фурната, после я изваждате и поставяме, ригана, моцарела на парчета и пармезан и допичаме за 20 мин до разтапяне на сирената.
Поднесете лазаня с гъби и сирена, докато е още топла.