Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Дюнери»Шауарма по оригинална рецепта

Шауарма по оригинална рецепта

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Тази оригинална рецепта за домашен дюнер със сигурност ще намери място и във вашия тефтер с любими рецепти"

Необходими Продукти

  • За питката
  • брашно - 6 в.ч
  • вода - около 2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л
  • За месото
  • пилешко филе - 500 г
  • кисело мляко - 3 с.л
  • доматен концентрат - 1 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • За гарниране
  • пържени картофи - 500 г
  • домати - 1 бр.
  • краставица - 1 бр.
  • маруля - една шепа
  • лук - 1 бр.
  • чеснов сос - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шауармата е истинското име на дюнер в арабска питка.

Запопваме със мариноването на месото.

Режем на тънки парчета пилешко месо. В купа рендосваме лук и чесън прибавяме всички съставките вътре в купата, разбъркваме добре и слагаме месото в купата разбъркваме и затвараме в фолио и слагаме в хладилник за 2 часа, да се маринова месото.

Маринованото месо слагаме в стреч фолио, редим хубаво, затваряме и стискаме стреча плътно и завързваме двата края и слагамр във фризера да стегне.

В дълбока купа пресяваме брашното, солта и омесваме тесто без мая, оформяме средни топко и оставяме да си почине за половин час.

Разточваме с точилка арабските питки и печем на загрят сух незалепващ тиган от двете страни по една минута.

Изваждаме месото от фризера и режем още докато е замразено на тънки ленти.

В тиган запържваме замразеното месо от двете страни за по 1 минута, готовите меса дърпаме в страни на тигана и слагаме другите ленти месо, всичко оставя вътре, за да е топло месото.

Взимаме арабската питка, натискаме вътре във тигана с месото да попие от соса.

Върху питката слагаме месо, пържени картофи, домати, краставици, маруля и по желание чеснов сос и лук.

Сервираме увита шауарма по оригинална рецепта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: