Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Топла супа от бамя

Топла супа от бамя

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Чирак
85740457
Топла супа от бамя
Снимка: Niki Zhelyazkova
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"В студените дни една топла супа от бамя може да направи чудеса"

Необходими Продукти

  • бамя - 500 г
  • вода - вряща
  • сол - на вкус
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • бульон - 1
  • ориз - 1/2 ч.ч. кафе
  • фиде - 2 шепи
  • домати - 1 настърган или доматено пюре
  • магданоз
  • черен пипер - млян.
  • брашно - 2 с.л. за застройката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерата слагам вода и завира.

Добавям сол и ситно нарязания лук, 1 натрошен бульон и 2-3 супени лъжици олио. Оставям малко да ври, за омекване малко на лука.

Сипвам половин кафяна чашка измит ориз, бъркам всичко на намален огън до среден.

По желание може да добавим и малко фиде, бъркам да уври и фидето, към края на готвенето сипвам доматено пюре към супата с бамя.

Когато фидето и оризът са уврели и са почти готови, добавям и бамята, която трябва да остане леко хрупкава, да не е мека.

Бамята ми е домашна и е замразена нарязана предварително.

Варя още няколко минутки заедно с бамята и накрая завършвам със застройка.

В купа разбърквам брашно със малко студена водичка и я сипвам към супата.

Оставям малко и брашното да поври. Накрая поръсвам със магданоз и черен пипер.

Това е рецептата на майка ми и я правя само по този начин.

Знаем, че бамята е капризен зеленчук и невинаги може да се намери по магазините.

При всеки възможен случай си замразявам бамя.

Става превъзходна на вкус топла супа от бамя!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: