Начин на приготвяне
Свинските вратни пържоли се обезкостяват и с помощта на фолио за свежо съхранение и чукче за месо се начукват внимателно, докато се получи равномерно изтъняване.
Овкусяват се със сол, черен пипер, малко сушена стрита мащерка, пушен червен пипер. Оставят се на хладно да се овкусят за няклко часа или за през нощта.
От овкусените пържоли се правят две рула. За първото руло половината от пържолите се редят във формата на правоъгълник върху лист хартия за печене, като леко се застъпват една върху друга. Отгоре се разпределят половината от нарязаните на половинки твърдо сварени яйца и нарязаните на лентички кисели краставички и варени моркови.
С помощта на хартията се оформя соленото руло, което се завързва с дебела връв и се прехвърля в тавичка с капак. По същия начин се процедира и с второто руло и също се прехвърля в тавичката.
Между двете свински рула се слагат нарязаните на едро картофи и моркови, поръсват се със олиото и подправки на вкус, добавя се бирата и водата и тавичката се захлупва с капака. Ако няма капак, се слагат няколко листа алуминиево фолио.
Пече се около час и четвърт в предварително загрята на 180 градуса фурна, на средна решетка и включен вентилатор.
Рулото стефани от свински пържоли е готово!
Изчакайте месото да си почине около 30 минути в горещата фурна, преди да отстраните връвта и да нарежете на порции. Гарнирайте с вкусните изпечени в тавичката зеленчуци.
Добър апетит!
Коментари