Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Питки за дюнери

Питки за дюнери

victoria_borisowavictoria_borisowa
Новак
37410
Питки за дюнери
Снимка: victoria_borisowa
1 / 3
24/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"С тези домашни питки със сигурност ще направите един от най-вкусните дюнери, които изобщо сте опитвали"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • мас - 1/4 ч.ч. (или 50 мл олио)
  • вода - 1 ч.ч. топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, бакпулверът, захарта и солта си смесват добре. След това се добавят мазнината и водата.

Омесва се меко и еластично тесто. Трябва да се меси поне 10-15 минути, за да може след това да се разточи по-лесно.

Разделете тестото на 12 малки топки, както е показано на снимката, и го оставете да почине за около 30 минути в купа под прозрачно фолио.

След като тестото почине, разточете всяка една топка на тънко.

Загрейте котлона на средно висока температура без мазнина и печете питките за около 1-2 минути от всяка страна.

Задължително напръскайте всяка една питка с малко вода и ги оставете под чиста кърпа, за да станат меки, иначе ще се втвърдят.

Питките за дюнери са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: