Начин на приготвяне
Започнете с приготвянето на тестото. Затоплете 100 мл от мляко леко и разтворете в него маята и лъжица захар. Разбъркайте добре, не е необходимо да чакате шупване.
Пресейте брашната заедно и направете кладенче в средата. Сипете вътре захарта, която сте разтворили в останалото мляко, олиото, маята и ванилията. Постепенно замесете меко тесто и го сложете в достатъчно голяма купа. Покрийте с фолио и оставете да втаса за около 1 час.
Междувременно пригответе яйчения крем. Загрейте млякото със захарта и точно, когато е готово е заври, свалете от огъня и налейте на тънка струйка яйцата, които сте разбили с ванилията и брашното. Върнете сместа на котлона и бъркайте крема 10-тина минути или докато видите, че се е сгъстило.
Покрийте крема със стреч фолио, за да не изсъхва и оставете да се охлади.
Премесете втасалото тесто за 2-3 минути и го оставете да почине за 5 минути. След това го разделете на 10 равни части. Всяка една разточете на правоъгълници и вътре сложете по 2 лъжици от крема. Сгънете по дължина двата края, след което навийте откъм тясната част.
Сложете хартия за печене в голяма тава и наредете кифличките на разстояние. Намажете ги леко с вода и оставете да втасат отново, докато удвоят обема си. Може да ги покриете с кърпа.
Загрейте фурната на 200 градуса. Отново намажете кифличките с вода и печете около 15-20 минути или до получаването на приятен загар. Около 7-та минута трябва да намалите градусите на 180.
Намажете готовите кифлички веднага, щом ги извадите. Охладете и поръсете с пудра захар.
Дундестите Ванилови Кремки са чудни!