Начин на приготвяне
В дълбок тиган сипете олиото и лука, нарязан на дребно. Запържете и добавете маслото, а след малко и почистените и наситнени гъби.
Ако искате, може да добавите и част от маслините с предварително премахнати костилки и нарязани на ситно.
Щом видите, че гъбите омекнат, сипете измития ориз. Запържете за кратко, овкусете с подправките.
Включете фурната на 200 градуса. Вземете удобна тава, в която да приготвите ориза на фурна. Прехвърлете сместа в нея и сипете вода според указанието на опаковката на ориза.
Печете вкусния ориз с гъби около половин час - течността трябва да се изпари. Малко преди да бъде готово ястието, добавете и другата част от маслините.
Когато постният ориз е готов, извадете, покрийте с кърпа и оставете за 10 минутки да почине.
След това постният ориз с гъби и маслини на фурна е готов за сервиране.
Коментари