Начин на приготвяне
Нарежете лука и чесъна на кръгчета. Почистете, измийте и подсушете свинските пържоли. Овкусете с черен пипер и сол.
Подредете ги в съд, който може да затворите с капак. Между тях наредете лук и чесън. Поръсете с олио и затворете капака.
Оставете пържолите да се мариноват за минимум 120 мин., ако можете и цяла нощ.
Включете барбекюто и най-напред изпечете лука и чесъна. Върху тях сложете и сочните пържоли. Прибавете и чушките.
Готовите вратни пържоли приберете в съд с капак заедно със зеленчуците. Оставете да починат около 15 мин. преди да ги поднесете.
Пригответе гарнитура по избор и сервирайте вратните пържоли на барбекю с чаша студена бира.