Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Постни пролетни банички

Постни пролетни банички

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Постни пролетни банички
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
16
"Едва ли ще откажете едни постни банички с пролетни зеленийки за закуска"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 8 бр. фини
  • спанак - 5 шепи листа
  • рукола - 5 шепи листа
  • зелен лук - 4 стръка
  • чесън - 2 стръка пресен
  • орехи - 180 г
  • олио - 5 с.л. + за намазване
  • щир - 2 шепи, листа
  • сусам - 4 с.л. + за поръсване
  • мента - 12 свежи листа
  • магданоз по желание
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете олио в тиган и загрейте. Запържете чесъна и лука до омекване. Сложете сусама и наситнените орехи.

Добавете зелени съставки, нарязани на дребно. Овкусете със сол. Щом плънката за баничките слегне, махнете от колона.

Разрежете корите на две, за да се получат 16 бр. Намажете всяка кора с мазнина, сложете от плънката, сгънете, завийте постните банички с желаната форма.

Наредете разкошните банички в тава с мазнина, поръсете със сусам и печете на 180 градуса до златист загар.

Поднесете вашите постни пролетни банички с усмивка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: