Начин на приготвяне
За тестото: Изсипете брашното в по-дълбока купа, добавете сол, захар, ванилова захар, суха мая и разбъркайте. Изсипете олиото в тенджерата, добавете нарязания маргарин и сложете тенджерата на огъня. Разбъркайте, докато маргаринът се разтопи.
Свалете тенджерата от огъня, добавете студено прясно мляко, йогурт, оцет и разбъркайте. Прехвърлете сместа от тенджерата в по-дълбока купа. Постепенно добавяйте брашно и замесете меко тесто.
Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да престои 45 мин. След това омесете тестото върху набрашнена повърхност и го разточете с точилка на голям кръг. Нарежете на триъгълници.
Върху всеки триъгълник сложете една лъжичка нутела. Завийте на кифлички и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене. Намажете ги с прясно мляко и оставете да престоят 30 минути.
След това ги намажете с разбито яйце и печете в добре загрята фурна на 200 градуса за 20 минути.
Готовите кифлички извадете от фурната, покрийте ги с чиста кухненска кърпа и ги оставете да се охладят. Кифличките са готови за сервиране.
Съвет: Охладените кифлички можете да поръсите с пудра захар преди сервиране. Вместо нутела можете да използвате течен шоколад по избор, конфитюр по ваш избор. Получавате много вкусни и меки кифлички.
Добър апетит!