Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Сръбски кифлички с масло

Сръбски кифлички с масло

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сръбски кифлички с масло
Снимка: Veca
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Кифлички с мирис на детството."

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 1 кг
  • мляко - 400 мл
  • вода - 100 мл
  • прясна мая - 40 г
  • захар - 100 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • масло - 250 г
  • олио - 50 мл
  • жълтъци - 2 бр. яйчни
  • За пълнежа
  • течен шоколад - според нуждите
  • За поръсване на кифличките
  • пудра захар - според нуждите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на тестото:

Разтворете 1 чаена лъжичка захар в хладко мляко, добавете маята, 1 супена лъжица брашно, разбъркайте и оставете да престоят 15 минути.

Изсипете половината брашно в по-дълбок съд, добавете маята, останалата захар, солта, яйчните жълтъци, 50 г масло, олиото. След това налейте хладка вода и постепенно, добавяйки останалото брашно, замесете меко тесто.

Разточете тестото от двете страни, покрийте с чиста кухненска кърпа и го оставете да престои 30 минути.

След това замесете тестото върху набрашнена повърхност, оформете руло и го нарежете на пет части.

Развийте всяка част с точилка в голям кръг. Нарежете всеки кръг на осем триъгълника.

Нанесете 1 чаена лъжичка течен шоколад върху всеки триъгълник, завийте кифличките и ги подредете в квадратна голяма тава, застлана с хартия за печене.

Сложете малко масло на всяка кифличка (консумирайте останалите 200 г масло) и го оставете да престои 20 минути.

Печете в добре загрята фурна на 180°C за 25 минути.

Извадете готовите пухкави кифлички от фурната, покрийте ги с чиста кухненска кърпа и ги оставете да се охладят.

Поръсете маслените кифличките с пудра захар, сервирайте и се насладете.

Съвет: Вместо Нутела може да използвате сладко.

Приятно хапване с тези сръбски кифлички с масло!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: