gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка на кифлички стъпка по стъпка

Питка на кифлички стъпка по стъпка

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Чирак
63428404431
Питка на кифлички стъпка по стъпка
Снимка: Niki Zhelyazkova
1 / 10
31/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
31 мин.
Порции
12
"Спазвайте всяка стъпка от тази рецепта, за да получите съвършената питка. Вече усещаме аромата ѝ, а вие?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесвам меко тесто. Оставям 20 минути да отпочине.

Деля на 8 равни части. Едната оставям за среда, а останалите ги разточвам на тънки кори, които намазвам с олио обилно.

Слагам ги една върху друга, като последната не я намазвам.

Накрая, както са една върху друга, леко ги разточих с точилката на по-голяма кора.

Разделих я на 16 триъгълника и оформих малки кифлички.

В средата сложих едно топче на охлюви, покрих с мрежичка от тесто. Останалите три кифлички сложих около топчето симетрично.

Оставих да втаса втори път, докато изпълни кръгла тава, за около половин час в студена фурна.

Намазах домашната питка с жълтък, размесен с малко олио. Пекох на 180°C с вентилатор само на долен около 25 минути или до готовност.

Стана превъзходна питка на кифлички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: