Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Напукани шоколадови кукис

Напукани шоколадови кукис

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Напукани шоколадови кукис
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
15/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
27 мин.
Порции
28
"Вече не е нужно да гледате тези шоколадови бисквитки само на картинки - пригответе ги и им се наслаждавайте директно от тавата"

Необходими Продукти

  • брашно - 100 грама
  • яйца - 2 броя
  • черен шоколад - 220 грама (60% какао)
  • захар - 80 г бяла
  • кафява захар - 80 грама
  • масло - 60 грама
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупете шоколада на малки блокчета и го разтопете на водна баня. Оставете настрана, за да се охлади леко.

Разбийте яйцата заедно с двата вида захар до получаване на гъста пяна. Добавете охладения течен шоколад и разтопеното масло.

На части добавете предварително пресятото с бакпулвера и щипка сол брашно. Разбъркайте до хомогенност и покрийте купата със стреч фолио. Приберете в хладилник, за да стегне.

От вече охладената шоколадова смес гребвайте по малко и оформяйте топчета, които тежат около 20 грама.

Имайте предвид, че сместа лепне, така че леко набрашнявайте ръцете си от време на време.

Наредете шоколадовите бисквити в тава с хартия за печене, но оставяйте разстояние между тях.

Изпечете кукиса в предварително загрята на 180 градуса фурна (без вентилатор). След около 10-12 минути са готови и може да ги охладите на решетка.

Напуканите шоколадови кукис са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: