Начин на приготвяне
Начупете шоколада на малки блокчета и го разтопете на водна баня. Оставете настрана, за да се охлади леко.
Разбийте яйцата заедно с двата вида захар до получаване на гъста пяна. Добавете охладения течен шоколад и разтопеното масло.
На части добавете предварително пресятото с бакпулвера и щипка сол брашно. Разбъркайте до хомогенност и покрийте купата със стреч фолио. Приберете в хладилник, за да стегне.
От вече охладената шоколадова смес гребвайте по малко и оформяйте топчета, които тежат около 20 грама.
Имайте предвид, че сместа лепне, така че леко набрашнявайте ръцете си от време на време.
Наредете шоколадовите бисквити в тава с хартия за печене, но оставяйте разстояние между тях.
Изпечете кукиса в предварително загрята на 180 градуса фурна (без вентилатор). След около 10-12 минути са готови и може да ги охладите на решетка.
Напуканите шоколадови кукис са много вкусни!