Начин на приготвяне
Брашното, бакпулверът, содата и солта се смесват в купа. Шоколадът се нарязва и се прибавя към сухите съставки.
Захарта се изсипва в друга купа, към нея се прибавят олиото и водата (или млякото, ако ще се използва). Разбърква се 1-2 минути, докато захарта започне да се разтваря и за се смеси с олиото и водата.
Към тази смес се прибавят сухите съставки и се разбърква, за да се получи сухо тесто за бисквити. Докато се бъркат съставките, малко по малко се добавя още вода, докато се смеси всичко.
Тестото се оставя в хладилника за през нощта. На другия ден се взима по малко от тестото, оформят се топчета и се сплескват малко.
Поставят се в тава, застлана с хартия за печене, на повече разстояние, защото по време на печенето увеличават размера си поне двойно.
Домашните бисквитки се пекат в предварително загрята на 175 градуса фурна окоро 15-17 минути.
Ако се оставят по-малко, ще са изпечени, но по-меки и не толкова хрупкави, а ако стоят повече време, ще станат по-хрупкави и твърди по края.
Когато се извадят от фурната, бисквити Кукис трябва да се оставят около 5 минути да изстинат.
Коментари