Италиански бадемови пасти
Italijanske štanglice sa bademima
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Италиански бадемови пасти

Италиански бадемови пасти

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2483k6471k1
Италиански бадемови пасти
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
02/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции10
"Ефектен външен вид и неустоим вкус имат тези италиански бадемови пастички"

Необходими Продукти

  • брашно - 50 г
  • бадеми - 50 г смлени
  • яйца - 4
  • захар - 150 грама
  • масло - 100 грама
  • кокосови стърготини - 70 грама
  • бакпулвер - 10 грама
  • за крема
  • дулсе де лече - 200 грама
  • сладкарска сметана - 200 мл течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното заедно с бакпулвера. Разтопете и охладете маслото.

Разбийте яйцата със захарта до получаване на пухкава пяна. Добавете разтопеното масло и бъркайте до еднородна смес.

Прибавете към тях бадемите, кокосовите стърготини и брашното, отново разбъркайте.

Сипете кексовата смес в тава с размери 26х26 см, която предварително сте постлали с хартия за печене.

Печете блата в загрята на 180 градуса фурна, необходими са около 15-20 минути.

Разбийте сметаната на пухкав сняг. Към нея прибавете дулсе де лечето и пак разбийте.

Разпределете крема върху вече охладения блат.

Сложете в хладилник, за да стегне за около час. След това нарежете на пасти.

По желание, може да украсите с шоколад и какао за още по-ефектен външен вид.

Италианските бадемови пасти са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: