gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Крехко агнешко със зелен лук за Великден

Крехко агнешко със зелен лук за Великден

АнабелАнабел
Новак
2051k1k260
Крехко агнешко със зелен лук за Великден
Снимка: Анабел
1 / 5ВИДЕО
14/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене3 мин.
Общо23 мин.
Порции6
"Знаем колко много обичате агнешко, затова нямаше как да не ви предложим тази рецепта"

Необходими Продукти

  • зелен лук - 3 връзки
  • агнешко месо - 2.5 - 3кг бутче
  • червен пипер - 1.5 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • джоджен - 2 с.л.
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте подправките с мазнината . Нарежете зеления лук и го сложете в тава за печене.

Измийте старателно агнешкото бутче и го подсушете. Натрийте с разбърканите подправки.

Налейте 3 чаши топла вода и покрийте тавичката с алуминиево фолио.

Загрейте фурната на 200 градуса и сложете агнешкото да се пече на тази температура около 3.5 часа, след това махнете фолиото и печете още 30 мин.

Крехкото агнешко със зелен лук за Великден

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: