Начин на приготвяне
Нарежете на парчета агнешкото месо и го сварете в леко подсолена вода до пълна готовност. Прецедете бульона, а свареното месо накъсайте на ситно.
Нарежете на ситно лука и чушката, а моркова настържете. Задушете ги в сгорещено олио, като може да добавите и малко вода, за да не загорят.
Щом омекнат зеленчуците, добавете месото и налейте 1 чаша от бульона на варенето.
Сипете ориза, овкусете супата със сол и пипер. Разбъркайте и налейте още от бульона - колко точно зависи от това дали обичате по-гъсти или по-редки супички.
Щом се свари оризът, агнешката супа е готова и може да се пристъпи към нейното застройване.
В отделен съд разбийте киселото мляко с 1 жълтък и няколко черпака от супата. Сложете да кипне на котлона и сипете в супата. Разбъркайте и добавете нарязания на ситно магданоз.
Гъстата агнешка чорба с ориз е готова.