Агнешка супа с гъби и ориз

Христинка КолеваХристинка Колева
Готвач
181
3k
557
423
06/04/2021
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо140
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете агнешкото и го залейте с вода в тенджера, сварете до готовност. Извадете месото и го накъсайте на малки парченца като за супа.

Настинете лука и моркова, след това ги задушете в сгорещеното олио. Добавете и нарязаните гъбки, залейте с бульона.

Щом поомекнат зеленчуците, добавете ориза. Гответе до сваряването му и едва тогава добавете обеления и наситнен домат.

Върнете и месото към супата, варете още 3-4 минути.

Овкусете агнешката супа със сол и черен пипер.

Разбийте жълтъците и ги разредете със 150 мл вода. Налейте от супата към жълтъците, разбъркайте и сипете застройката.

Поръсете чорбата с наситнен пресен магданоз.

Агнешката супа с гъби и ориз е готова.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар