Пърженица с месо и чушки

Кирил МихайловКирил Михайлов
Новак
25
162
133
12
03/04/2021
"Какво ще кажете да добавим към любимия миш-маш и малко свинско месо?"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо287
  • Преглеждания за месеца286
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и чесъна в ги запържваме в тиган със зехтин. Нарязваме месото на дребни парчета и го пържим под капак на умерена температура.

След като добре се запържи месото, прибавяме доматеното пюре и нарязаните на дребно чушки. По желание може да прибавим и една люта чушка.

След като поизври доматеното пюре и омекнат чушките, прибавяме черен пипер и сол на вкус.

Накрая слагаме и яйцата, като непрекъснато бъркаме миш маша и запържваме до готовност.

Пърженицата с чушки и месо се сервира топла, като може да я поръсите с нарязан на дребно магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар