Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак Зона

Козунак Зона

Ели НиколаеваЕли Николаева
Новак
2212237
Козунак Зона
Снимка: Ели Николаева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
24
"Ако и вие обичате козунаци. но не искате да добавяте захар, придържайте се към тази рецепта"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. (2 БП)
  • портокалов сок - 70 г (1 БВ)
  • бяло брашно - 330 г (23 БВ)
  • масло - 44 г (24 БМ)
  • вода - 40 мл топла
  • суха мая - 7 г
  • прясно мляко - 25 мл
  • еритритол - 14 г /но явно иска още, защото не е сладко/
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купичка слагаме топлата вода с маята и разбъркваме добре.

Пресяваме брашното два пъти да вкараме въздух.

В по-голяма купа смесваме яйцата, портокаловия сок, разтопено масло, млякото, бакпулвера и еритритола. Всичко разбъркваме с миксера добавяме маята и разбъркваме отново.

Към така получената смес добавяме брашното и бъркаме докато поеме. Слагаме тестото в купа да удвои обеме покриваме с кърпа.

Получената топка разделяме на три и с намазнени ръце сплитаме козунака.

Пече се на 180 градуса без вентилатор за около 30 мин.

Това са 24 БВМ.

Козунакът зона е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: