Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко филе на тиган със спанак

Пилешко филе на тиган със спанак

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Пилешко филе на тиган със спанак4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"А вие обичате ли да добавяте зеленийки към вашето пилешко филе?"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 400 г
  • спанак - 300 г
  • лук - 2
  • сол - 1 к.л.
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • брашно - 2 с.л.
  • вода - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем пилешкото филе на тънки парчета.

В тиган слагаме мазнина и чакаме да загрее, след което запържване пилешкото филе от двете страни по две минути и отгоре изсипваме лука, нарязан на парчета.

След една минута сотиране прибавяме спанака, сол и черен пипер вътре и него го сотираме и заделяме всичко в една чиния.

В същия тиган, където сме запържили пилешкото и спанака, прибавяме брашбото, кето леко се запържва в марината на пилешкото и доливаме студена вода, разбъркваме хубаво и посолаваме.

Сервираме от запърженото пиле със спанака в чиния и отгоре изсипваме от соса.

Сервираме веднага пилешко филе на тиган със спанак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: