Бъркани лимецови питки със сирене

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
369
3k
2k
1k
5
07/04/2021
"За закуска, обяд или вечеря - вие избирате кога и как да хапвате тези лимецови питки със сирене"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо365
  • Преглеждания за месеца364
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцето и солта. Прибавете содата към киселото мляко и разбъркайте, докато сместа шупне.

Прибавете ги към яйцето заедно със зехтина.

Започнете да добавяте брашното на части, бъркайки с лъжица. Ще се получи гъсто лепкаво тесто.

Накрая добавете натрошеното сирене.

Покрийте тава с хартия за печене. С помощта на лъжица оформете малките питки.

Нарежете маслото на кубчета и сложете по едно върху всяка лимецова питка. От това количество излизат 6-8 питки.

Поръсете със семена по избор. Оставете за 10-15 минути, а през това време загрейте фурната на 200°C, след което сложете хлебчетата да се пекат за 20 минути.

Много вкусни бъркани лимецови питки със сирене, подходящи за закуска на цялото семейство.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар