Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцето и солта. Прибавете содата към киселото мляко и разбъркайте, докато сместа шупне.
Прибавете ги към яйцето заедно със зехтина.
Започнете да добавяте брашното на части, бъркайки с лъжица. Ще се получи гъсто лепкаво тесто.
Накрая добавете натрошеното сирене.
Покрийте тава с хартия за печене. С помощта на лъжица оформете малките питки.
Нарежете маслото на кубчета и сложете по едно върху всяка лимецова питка. От това количество излизат 6-8 питки.
Поръсете със семена по избор. Оставете за 10-15 минути, а през това време загрейте фурната на 200°C, след което сложете хлебчетата да се пекат за 20 минути.
Много вкусни бъркани лимецови питки със сирене, подходящи за закуска на цялото семейство.