Ябълков тарт със стафиди и карамел

Потребител#272233Потребител#272233
Новак
19
107
28
12
07/04/2021
"Този ябълков тарт заслужава да бъде сервиран на най-специалните ви гости, които да го оценят подобаващо!"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо376
  • Преглеждания за месеца375
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопено маслото се разбива с миксер със захарта и ванилията.

Прибавят се яйцата и се доразбива.

На части се прибавя брашното, смесено с бакпулвера или сода.

Трябва да поема брашно, докато стане гъсто, но не много твърдо тесто.

Разстилате сравнително тънко равномерно в кръгла тавичка около 25 см.

В купа нарязаните на кубчета ябълки обърквате с 2-3 с.л. захар и канелата.

Върху тестото поръсвате стафиди, отгоре ябълките и накрая орехите.

Леко притискате с ръка върху тестото на ябълковия сладкиш.

Пече се на 160°C около час до златисто.

В съд се слага малка бучка масло да се разтопи и се сипва 1 к.ч. захар, бърка се до карамел.

С 1 с.л. се поръсва върху тарта.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар