Великденска кокошка в полог с пиленце и яйца

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
528
4k
1k
1k
09/04/2021
"Предлагаме ви едно наистина креативно предложене за основно ястие, което да поднесете на Великденската трапеза"
Приготвяне60 мин.
Готвене100 мин.
Общо160 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо394
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме 1 кг кайма. Добавяме ситно нарязан лук, зелен лук, половин червена чушка, 3 яйца и 2 филийки хляб, накиснати във вода. Овкусяваме със сол, черен пипер, червен пипер и чубрица.

Разбъркваме хубаво и изсипваме каймата върху хартия за печене в тава. Оформяме като гнездо и печем на 170°C за 40-45 минути. Изваждаме и поставяме върху дъска.

Сваряваме картофи. Намачкваме. Добавяме краве масло и прясно мляко. Овкусяваме със сол и черен пипер.

За сламата нарязваме на много тънки лентички картофи или на ренде. Разстиламе върху хартия за печене в тава, осоляваме и печем на 150 градуса за 30-35.

В купа слагаме крема сирене Филаделфия, натрошаваме сирене и разбъркваме добре. Оформяме яйцата, като едно го правим на половина и от картофеното пюре правим пиленце. Очите са от зърна черен пипер, а човката от червена чушка.

Върху дъска или голяма чиния поставяме каймата. Редим сламата. Слагаме отгоре от картофеното пюре и оформяме кокошката. По крилата и главата редим резенчета маслини.

Гребена, човката и обеците изрязваме от червена чушка. За очите слагаме малко от сиренето и поставяме по зрънце черен пипер.

Редим яйцата и пиленцето, декорираме с краставица и зеленина. Гъбите са от репички.

Креативно предложение за основно ястие за Великденската трапеза от кокошка в полог с пиленце и яйца.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар