Безглутенова пица с шунка и моцарела

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
520
2k
2k
767
2
11/04/2021
"Ако обичате да похапвате пица, но се придържате към безглутенов режим на хранене, тук сме ви приготвили една рецепта, която е напълно подходяща и за вас"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо405
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред се захващаме с блата на безглутеновата пица.

Обелваме и настъргваме на дребно тиквичката, тъй като това ще е пица с блат от тиквички. Изстискваме сока с ръце.

Разбиваме яйцата и добавяме настърганата тиквичка. Добавяме кашкавала, крема сиренето и топеното сирене, нарязано на дребно. Размачкваме с ръце и след това изсипваме сместа в широка тава върху лист хартия за печене.

Запичаме блата от тиквички за 20 минути на 200 градуса.

След това изваждаме блата от фурната, намазваме го с доматено пюре, поръсваме го равномерно с настърганата моцарела и разпределяме отгоре шунката.

Поръсваме с малко чубрица и връщаме нашата пица във фурната.

Запичаме за още 10 минути.

Безглутенова пица с шунка и моцарела е готова!

По същия начин може да се приготви и кето пица, като гарнирането е според вкуса на всеки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар