Начин на приготвяне
За да си приготвим тортата от едно време, първо, в голяма купа си счукваме яйцата, добавяме захарта и започваме за разбиваме.
В купа поставяме киселото мляко, добавяме содата и оставяме да се активира.
След като е готова, я прибавяме към яйцата, добавяме захарта, какаото, олиото и накрая брашното, което прибавяме на порции.
Омазняване си тавичка добре и изсипваме готовата смес.
Поставяме в печката и печем на 180°C за около 20-25 минути.
Приготвяме си сиропа от захарта, водата и есенцията и оставяме на страна.
След като е готов какаовият блат, заливаме със студения сироп и оставяме на страна.
Приготвяме си масления крем като разбиваме маслото и прибавяме пресятата пудра захар заедно с жълтъка.
Всичко това се разбива много добре.
Намазваме изстиналия сиропиран сладкиш с крема, като най-отгоре поръсваме със смлени орехи.
Поставяме тортата с маслен крем от едно време в хладилник за около час, два да стегне и тогава нарязваме.
Коментари