Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани Сладкиши»Торта с маслен крем от едно време

Торта с маслен крем от едно време

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Торта с маслен крем от едно време
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
15/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Няма как да не обичаме тази сиропирана торта с маслено-какаов вкус"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 400 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • есенция - по избор
  • за сиропа
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • за масления крем
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • жълтъци - 1 бр.
  • орехи - смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да си приготвим тортата от едно време, първо, в голяма купа си счукваме яйцата, добавяме захарта и започваме за разбиваме.

В купа поставяме киселото мляко, добавяме содата и оставяме да се активира.

След като е готова, я прибавяме към яйцата, добавяме захарта, какаото, олиото и накрая брашното, което прибавяме на порции.

Омазняване си тавичка добре и изсипваме готовата смес.

Поставяме в печката и печем на 180°C за около 20-25 минути.

Приготвяме си сиропа от захарта, водата и есенцията и оставяме на страна.

След като е готов какаовият блат, заливаме със студения сироп и оставяме на страна.

Приготвяме си масления крем като разбиваме маслото и прибавяме пресятата пудра захар заедно с жълтъка.

Всичко това се разбива много добре.

Намазваме изстиналия сиропиран сладкиш с крема, като най-отгоре поръсваме със смлени орехи.

Поставяме тортата с маслен крем от едно време в хладилник за около час, два да стегне и тогава нарязваме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
И къде в продуктите за блата пише яйца?
06.11.2021 07:05
1