Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Лодки от патладжани с пилешка кайма и гъби

Лодки от патладжани с пилешка кайма и гъби

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Лодки от патладжани с пилешка кайма и гъби5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Хем необикновено ястие са тези патладжани, хем нещо, което можем да готвим поне веднъж седмично"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • кайма - 300 г пилешка
  • гъби - 150 г
  • лук - 1 глава
  • кашкавал - за настъргване
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжаните, срязваме ги на две и с помощта на голяма лъжица ги издълбаваме.

Нарязваме на ситно лука и го задушаваме в мазнина.

Добавяме към него и нарязаните гъби.

Накрая добавяме и каймата. Овкусяваме с подправки.

В друг тиган задушаваме нарязаната на ситно вътрешна част на патладжаните. Щом се задушат, добавяме и пилешката кайма. Готвим за около 5-6 минути.

Подреждаме патладжаните в тава и пълним с плънката.

Готвим пълнени патладжани в предварително загрята фурна на 180°C за 30 минути, изваждаме, поръсваме с настърган кашкавал и запичаме до златисто.

По желание добавяме при поднасяне и сос по избор към лодките от патладжани с пилешка кайма и гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: