Начин на приготвяне
С вилица се разбива яйцето, добавя се топло прясно мляко, сол, сода за хляб и с брашното се замесва средно меко тесто.
Оставя се да почине за 20 минути, покрито с кърпа.
Оформя се фитил, нарязва се на 12 равни части. Всяка част се точи на малка кръгла питка с големина на чинийка от кафе.
Поставя се в едната половина малко натрошено сирене, краят се намазва леко с вода и прегъваме питката на две, като прищипваме, а после се притиска с вилица.
Когато се приготвят всички малки питки за закуска, загряваме олио в тесен и дълбок съд, намалява се от 6 на 4 степен и пържим до златисто.
Изваждат се върху салфетка да попие мазнината.
Чудесни пирожки със сирене за закуска, надути като балони и са страхотни.
С плънката може да импровизирате, да добавите продукти по ваш вкус.
Лесни, бързи и вкусни питки без мая! Добър апетит!