Чийзкейк с тиква

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Чийзкейк с тиква1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8
"Когато приготвяте чейзкейк с царицата на есенните плодове, няма как да не получите истинско кулинарно вълшебство"

Необходими Продукти

  • За блата
  • бисквити - 150 г
  • захар - 2 с.л.
  • масло - 100 г
  • За плънката
  • брашно - 1/4 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • ликьор - 2 с.л. плодов
  • тиква - 400 г пюре
  • захар - 1/2 ч.ч. бяла + 1 ч.ч. кафява
  • крема сирене - 600 г
  • яйца - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса.

Подгответе форма с изваждащо се дъно и покрийте външната част с алуминиево фолио, за да не може да изтече плънката.

В кухненски робот натрошете бисквитите, добавете маслото и захарта и смесете добре до получаването на хубави трохи.

Сложете във формата и хубаво изравнете докато се получи гладък блат. Печете 10 минути.

Смесете брашното, джинджифила, канелата, тиквата и ликьора в подходяща купа. Разбъркайте добре.

В друга купа разбийте крема сиренето, постепенно добавете двата вида захар. Прибавете яйцата и разбивайте до получаването на смес.

Накрая прибавете сместа с тиквата. Объркайте всичко. Получава се рядка смес, която внимателно се изсипва върху охладения блат.

Намалете фурната на 160 градуса.

Поставете формата в по-голяма тава и налейте гореща вода в нея.

Чийзкейкът се пече около 70 минути.

Чийзкейкът с тиква е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
56
43
30
20
10
Дай твоята оценка: