Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Киш»Кашкавален киш със спанак и сирена

Кашкавален киш със спанак и сирена

Кашкавален киш със спанак и сирена2 / 2
28/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Почерпете гостите си с този спаначен киш - със сигурност ще искат рецептата"

Необходими Продукти

  • ЗА ТЕСТОТО
  • масло - 180 грама
  • брашно - 290 грама
  • вода - 7 с.л. студена
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • ЗА ПЪЛНЕЖА
  • спанак - 300 грама бейби (ситно нарязан)
  • крема сирене - 4 с л.
  • овче сирене - 150 грама
  • кашкавал - 100 грама настърган
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • ЗА ПОРЪСВАНЕ
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кашкавал - 150 грама настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете брашното заедно с маслото и солта в кухненския робот и включете да разбърква на средна степен. Малко по малко налейте студената вода и разбъркайте до оформянето на меко тесто.

Увийте във фолио готовото тесто и го оставете да стегне в хладилника за около 20-тина минути.

Междувременно пригответе пълнежа за киша.

Нарежете спанака и го прехвърлете в голяма купа заедно със сирената, яйцата, кашкавала и солта. Объркайте добре.

Разточете тестото до получаването на кръгла кора, която е дебела около 2 см.

Прехвърлете я в тава и внимателно оформете ръбовете. Направете дупки на няколко места, за да не се надуе по време на печене.

Сипете плънката върху кората и внимателно я заравнете.

Загрейте фурната на 175 градуса и печете соления пай около 15 минути. Извадете, поръсете с червен пипер и настърган кашкавал.

Върнете във фурната и допечете за още 15-тина минути.

Кашкаваленият киш със спанак и сирена е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: