Начин на приготвяне
Сипете брашното заедно с маслото и солта в кухненския робот и включете да разбърква на средна степен. Малко по малко налейте студената вода и разбъркайте до оформянето на меко тесто.
Увийте във фолио готовото тесто и го оставете да стегне в хладилника за около 20-тина минути.
Междувременно пригответе пълнежа за киша.
Нарежете спанака и го прехвърлете в голяма купа заедно със сирената, яйцата, кашкавала и солта. Объркайте добре.
Разточете тестото до получаването на кръгла кора, която е дебела около 2 см.
Прехвърлете я в тава и внимателно оформете ръбовете. Направете дупки на няколко места, за да не се надуе по време на печене.
Сипете плънката върху кората и внимателно я заравнете.
Загрейте фурната на 175 градуса и печете соления пай около 15 минути. Извадете, поръсете с червен пипер и настърган кашкавал.
Върнете във фурната и допечете за още 15-тина минути.
Кашкаваленият киш със спанак и сирена е готов.