Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Аламинути»Цитрусово билково пиле с аспержи

Цитрусово билково пиле с аспержи

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Цитрусово билково пиле с аспержи
Снимка: Ivelina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Билково пиле заслужава да бъде изядено с една топла франзелка"

Необходими Продукти

  • брашно - 1/4 ч.ч.
  • пармезан - 2 с.л. настърган
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. смлян
  • пилешки гърди - 1 кг без кости
  • краве масло - 1 с.л.
  • пилешки бульон - 1 1/2 ч.ч. истински
  • босилек - 1 ч.л. листа
  • риган - 1 ч.л. листа
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • аспержи - 1 кг нарязани на 2 - 3 см парчета
  • гъби - 250 г по желание консервирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното, пармезан, чесън на прах и черен пипер в плитък съд. Заделете 2 супени лъжици.

Навлажнете леко пилето с вода. Намажете равномерно със заделеното брашно.

Загрейте олио в голям тиган на средна температура. Добавете 1/2 от пилешките хапки или жулиени; гответе 3 минути на страна или до златисто кафяво.

Повторете с останалото пиле, като добавите допълнително масло, ако е необходимо. Извадете пилето от тигана. Поддържайте топло пилето.

Смесете бульон, босилек, риган и смес от брашно в средна купа, докато се смесят добре.

Добавете ги към тигана заедно с аспержите и консервираните гъби.

Можете да приготвите рецептата за билково пиле без гъби!

Оставете да заври. Намалете топлината до минимум; оставете да къкри 3 до 5 минути или докато сосът леко се сгъсти, като често се разбърква.

Разбъркайте лимоновия сок. Върнете цитрусовото билково пиле с аспержи в тиган, гответе 2 минути или докато се загрее. Поднесете с франзела.

Насладете се!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: