Начин на приготвяне
Посоляваме пилешкото филе със сол и пипер. В огнеупорна тава намазваме дъното със зехтин и редим филетата.
Сланината режем на ситно и нареждаме върху филетата. Слагаме тавата в загрята на 180 градуса фурна, докато приготвим заливката.
Почистваме и измиваме левурдата, нарязваме листата и ги слагаме да се запържат с маслото. След около 5 минути добавяме брашното, разбъркваме енергично и доливаме прясното мляко.
Докато периодично разбъркваме съдържанието на тенджерата, настъргваме кашкавал и го прибавяме към сместа.
Готвим още 2-3 минути, добавяме сол и пипер на вкус и преливаме сместа в огнеупорната тава при пилешките филета. Увеличаваме температурата на 200 градуса и печем още около половин час.
Когато е готово пилето, слагаме вода да заври, добавяме масло и кускуса.
След няколко минути когато набъбне кускусът, сервираме в чиния кускус с пиле и сос.
Имаме завършено ястие от пиле с кускус!