Пиле с кускус

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Пиле с кускус
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Чудесна комбинация между пиле, сланина и кус кус - да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 гр
  • сланина - 100 гр
  • левурда - 2 връзки
  • краве масло - 50 г + 20 г
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 400 мл
  • кашкавал - 150 г
  • сол
  • пипер
  • кускус - на око
  • вода - на око
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посоляваме пилешкото филе със сол и пипер. В огнеупорна тава намазваме дъното със зехтин и редим филетата.

Сланината режем на ситно и нареждаме върху филетата. Слагаме тавата в загрята на 180 градуса фурна, докато приготвим заливката.

Почистваме и измиваме левурдата, нарязваме листата и ги слагаме да се запържат с маслото. След около 5 минути добавяме брашното, разбъркваме енергично и доливаме прясното мляко.

Докато периодично разбъркваме съдържанието на тенджерата, настъргваме кашкавал и го прибавяме към сместа.

Готвим още 2-3 минути, добавяме сол и пипер на вкус и преливаме сместа в огнеупорната тава при пилешките филета. Увеличаваме температурата на 200 градуса и печем още около половин час.

Когато е готово пилето, слагаме вода да заври, добавяме масло и кускуса.

След няколко минути когато набъбне кускусът, сервираме в чиния кускус с пиле и сос.

Имаме завършено ястие от пиле с кускус!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: