Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Мусака с картофи, тиквички и колбас

Мусака с картофи, тиквички и колбас

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Мусака с картофи, тиквички и колбас
Снимка: Lenka
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Всичко отминава, само мусаката е вечна."

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • моцарела - 125 г
  • краве масло - 50 г
  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • телешка кайма - 300 г
  • зелен лук - 4 стръка
  • колбас - 40 г пушен (или наденица)
  • сол
  • пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се облеват и нарязват на тънки кръгчета. Тиквичките нарязваме на колелца.

В тенджера задушаваме зеления лук с маслото. Когато лукът омекне, добавяме каймата и нарязания на ситно колбас. Оставяме да се задуши, добавяме сол и пипер.

В кръгла тава подреждаме картофите, посоляваме със сол и пипер, отгоре слагаме моцарела, след това кайма, тиквички и повтаряме докато не свършат продуктите за богатата мусака.

Накрая завършваме с картофи.

Слагаме мусаката с тиквички във фурната на 250 градуса за 20 минути.

Разбиваме яйцата и смесваме с настърган кашкавал и заливаме върху картофите. Печем мусаката с картофи, тиквички и колбас още десет минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: