Начин на приготвяне
Картофите се облеват и нарязват на тънки кръгчета. Тиквичките нарязваме на колелца.
В тенджера задушаваме зеления лук с маслото. Когато лукът омекне, добавяме каймата и нарязания на ситно колбас. Оставяме да се задуши, добавяме сол и пипер.
В кръгла тава подреждаме картофите, посоляваме със сол и пипер, отгоре слагаме моцарела, след това кайма, тиквички и повтаряме докато не свършат продуктите за богатата мусака.
Накрая завършваме с картофи.
Слагаме мусаката с тиквички във фурната на 250 градуса за 20 минути.
Разбиваме яйцата и смесваме с настърган кашкавал и заливаме върху картофите. Печем мусаката с картофи, тиквички и колбас още десет минути.