Начин на приготвяне
Сварете за час и половина агнешките ребърца със малко сол и зърната черен пипер.
Прецедете бульона и нарежете месото на отделни малки ребърца. Ако пък ползвате по- големи може да ги обезкостите и нарежете месото.
Почистете и накълцайте на много ситно лука. За да е по- фин, аз го меля в блендер.
Морковите, пресния джоджен и чесъна накълцайте също на ситно.
Загрейте олиото и маслото и в тях запържете първо лука, а постепенно добавяйте морковите и след това зеления чесън.
Накрая сложете джоджена и ребърцата и запържете всичко.
Налейте бульона от варенето, посолете и подправете с черен пипер.
Варете супата 30 минути на умерен огън под капак.
Сложете ориза, предварително измит от нишестето и продължете готвенето още около 20 минути.
Дръпнете супата от котлона и когато температурата леко спадне застройте със разбитите с кисело мляко жълтъци. Предварително си темперирайте застройката, за да не се пресече.
Поднесете топлата агнешка супа с хубав домашен хляб!
Добър апетит!