Ронливи сладки с шамфъстък

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Помощник Готвач
207
2k
543
630
2
04/05/2021
Приготвяне20 мин.
Готвене13 мин.
Общо33 мин.
Порцииоколо 20 бр.
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо114
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата113
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото и яйцето трябва да са на стайна температура. Нарязваме маслото на кубчета и смесваме всички продукти за тестото за сладките в купа, като бакпулверът предварително е смесен с бялото брашно.

Омесваме с ръка меко тесто и оставяме в хладилника да почине за около 30 минути.

Оформяме топчета които овалваме в кокосово брашно. Натискаме с пръст в средата на всяко топче, за да се получи кладенче.

Печем вкусните сладки в предварително загрята фурна на 180 градуса за 12-13 минути. Внимание – времето може да варира в зависимост от големината на топчетата.

Разтапяме останалото масло и шоколада. След като изстинат, пълним всяко кладенче с шоколад и слагаме по 1 шамфъстък.

Съхранявайте маслените сладки в кутия с капак. Колкото повече стоят, толкова по-вкусни стават.

Ронливите сладки с шамфъстък са чудесни за всеки повод!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар