Начин на приготвяне
Маслото и яйцето трябва да са на стайна температура. Нарязваме маслото на кубчета и смесваме всички продукти за тестото за сладките в купа, като бакпулверът предварително е смесен с бялото брашно.
Омесваме с ръка меко тесто и оставяме в хладилника да почине за около 30 минути.
Оформяме топчета които овалваме в кокосово брашно. Натискаме с пръст в средата на всяко топче, за да се получи кладенче.
Печем вкусните сладки в предварително загрята фурна на 180 градуса за 12-13 минути. Внимание – времето може да варира в зависимост от големината на топчетата.
Разтапяме останалото масло и шоколада. След като изстинат, пълним всяко кладенче с шоколад и слагаме по 1 шамфъстък.
Съхранявайте маслените сладки в кутия с капак. Колкото повече стоят, толкова по-вкусни стават.
Ронливите сладки с шамфъстък са чудесни за всеки повод!