Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Моята агнешка дроб сарма с гъби

Моята агнешка дроб сарма с гъби

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Моята агнешка дроб сарма с гъби
Снимка: Ники
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
190 мин.
Порции
6
"Само тези, които не са опитвали дроб сарма не я обичат - друг вариант няма"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - 1 бр.
  • гъби - 200 г пресни
  • ориз - 200 г
  • лук - 5 връзки
  • чесън - 2 стръка
  • джоджен - 1 връзка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • За заливката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 300 г
  • брашно - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии измиваме със студена вода. Черния дроб попарваме във вряла вода за 2-3 минути.

Останалите дреболии сваряваме в подсолена вода за около час. Щом са готови, прецеждаме ги в гевгира, бульонът не се изхвърля.

Охладеното агнешко нарязваме на парченца. Лука, чесъна и гъбите също нарязваме на ситно. В дълбока тенджера си запържваме ориза, докато стане прозрачен, добавяме нарязаните чесън, лук и гъби.

Добавяме червения пипер, сол и черен пипер на вкус. Добавяме дреболиите и нарязания джоджен, наливаме около 700 мл бульон.

Готвим до завиране на бульона и прехвърляме в правоъгълна тава. Покриваме с фолио и печем агнешката дроб сарма около 50 минути на 180 градуса.

Приготвяме си заливката, изваждаме тавата, премахваме фолиото и изливаме млечната смес. Връщаме във фурната и печем до готовност.

Моята агнешка дроб сарма с гъби стана прекрасна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: