Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Задушен зелен боб със зехтин

Задушен зелен боб със зехтин

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Задушен зелен боб със зехтин
Снимка: Gordana Danilov
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Ако нямате идея каква гарнитура да сервирате към кюфтета, пържоли или шницели - ето една!"

Необходими Продукти

  • зелен боб - 500 г, замразен
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • червена чушка - 1 бр, малка
  • телешки бульон - 1 кубче
  • пипер
  • магданоз - ситно нарязан
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът и магданозът трябва да нарежете на ситно. Чушката нарежете на кубчета.

В загрят зехтин запържете лука докато стане като стъкло. Добавете чушката, след няколко минути чесънът и зеления боб.

Разбърквайте от време на време и задушавайте на умерен огън 6-7 минути, без да доливате вода.

Когато течността от зеленчуците се изпрари напълно, прибавете кубчето телешки бульон и подправките и започнете да доливате по малко вода и продължете да задушавате докато боба не омекне.

Задушеният зелен боб поръсете с нарязаният на ситно магданоз и сервирайте като гарнитура към главно ястие от месо или риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: