Начин на приготвяне
Френски макарони като за празник, има какво да се желае още, но аз съм доволна. Започваме с разбиването с миксер на белтъци и щипка сол в суха купа, добавя се кристална захар на 2-3 пъти и се разбива поне 5 минути, за да няма кристали, а да е гладка смес като за сладки целувки.
Пресява се пудра захар и бадемово брашно. На три пъти се прибавя от белтъците в сухата смес и се разбърква с шпатулка. Сега е моментът да добавите боя, разбърква се да стане еднородна смес с равен цвят.
Сипва се в еднократен пош, отрязва се връхчето и се шприцоват кръгчета от 3-4 см в диаметър върху хартия за печене в голяма тава. Тавата се удря поне 6-7 може и повече пъти в плота, да излезе въздухът.
Ако върху макарона се появи дупка, се заглажда леко с клечка за зъби. Съхнат 1 час на хладно, но не в хладилника, докато при допир не лепне на пръстите. Фурната трябва да е загрята на 140 градуса без венитилатор, печем за 17- 20 минути и готово.
Подробности има в рецептата ми за френски макарони с обикновено брашно, които са малко по-различни.
А тези тук са класически френски макарони. Оставят се да се охладят черупките, иначе са меки и чупливи. Приготвя се крем, моят е шоколадов. Разтопява се масло с начупен черен шоколад и прясно мляко, разбърква се на гладка смес и сваляме от котлона.
Когато леко се охлади, добавяме течен шоколад и накрая крема сирене за балансиран вкус. Сипвате от крема във фунийка от хартия за печене, в средата на макарона се шприцова и слепваме отгоре с втора черупка. Сервираме френските макарони с шоколад охладени за празничната трапеза! Да ви е сладко!