Постни кифлички по сръбски

Постни кифлички по сръбски

Sandra PalikarovSandra Palikarov
Новак
212
812
2
144
Постни кифлички по сръбски
Снимка: Veca
1 / 12
06/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне150 мин.
Общо150 мин.
Порции10
"Кой може да устои на мириса на прясно изпечени кифлички?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За постните кифлички натрошете маята в купа, добавете 5 с.л. хладка вода, разбъркайте и оставете да престои 10 минути. В друг по-дълбок съд изсипете брашното, добавете захарта и разбъркайте, след това добавете солта и отново разбъркайте.

След като е престояла маята за 10 мин. заедно с останалата хладка вода и олиото изсипете при брашното и замесете тестото. Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да престои 45 минути.

Втасалото тесто замесете върху набрашнена повърхност и го разделете на три части (образувайки три топки). Оставете ги да престоят 10 минути. Всяка топка разточете в кръг с точилка, след което ги намажете с маргарин. Нарежете ги на 12 триъгълника (като по този начин получавате 36 триъгълничета).

Навийте триъгълничетата във форма на хубави кифлички ги и подредете в тава застлана с хартия за печене. Покрийте с прозрачно фолио и оставете да престоят 45 минути.

Отстранете фолиото и поставете парче маргарин върху всяка кифличка. Печете на 180 градуса за 20 минути.

Извадете готовите кифлички от фурната, намажете ги със смес от олио и маргарин (1 супена лъжица олио и 1 супена лъжица маргарин). Оставете ги да се охладят, сервирайте и се насладете.

Съвет: Ако са ви останали кифлички с маргарин, сложете ги в найлонов плик и ги запечатайте добре и ги приберете във фризера.

Появяват се неочаквани гости, просто изваждате кифличките от фризера, подреждате ги върху тавата, застлана с хартия за печене, след това ги поръсвате с вода, и след това ги намазвате смес от 1 супена лъжица олио и 1 супена лъжица маргарин и ги затопляте при 200 градуса за 5 минути.

Постните кифлички ще бъдат много вкусни. Да ви е сладко !

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: