Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от коприва»Веган крем супа от коприва

Веган крем супа от коприва

Веган крем супа от коприва
Снимка: Илиана Първанова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"На тази крем супичка са ѝ нужни само едни хрупкави крутони и приятна компания"

Необходими Продукти

  • картофи - 8 бр., средно големи
  • коприва - 5 богати шепи листа
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава стар
  • пресен лук - 1 връзка пера
  • чесън - 1 скилидка
  • царевично брашно - 4 с.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л., на вкус
  • черен пипер - 1/2 к.л., млян
  • червен пипер - 1 к.л.
  • шарлан - 1 с.л., слънчогледово масло
  • вода - около 1.5 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бърза рецепта за една изключително вкусна и засищаща пролетна крем супа от коприва с разкошен зелен цвят.

В средно голяма тенджера кипваме около литър и половина вода за веган крем супата.

Прибавяме нарязаните 7-8 средно големи картофа, 2 моркова и 1 глава лук. Оставяме под капак да врят около 8-10 минути.

След това добавяме копривата – 4-5 богати шепи листа (които няма нужда да режем) и нарязаните на ситно 1 връзка перца пресен лук и 1 скилидка чесън.

Подправяме с 1 ч.л. хималайска сол (на вкус), 1/2 к.л. млян черен пипер, 1 к.л. червен пипер и 1 с.л. шарлан (нерафинирано слънчогледово масло).

Оставяме да къкрят още около 10 минутки. С няколко лъжици от бульона разтваряме 3-4 с.л. царевично брашно и го добавяме разбърквайки към ароматната супа.

След малко дръпваме от котлона гъстата зеленчукова супа и пасираме до нежна гладка консистенция.

Поднасяме апетитната веган крем супа от коприва, още топличка с домашно изпечен хляб или домашни хрупкави билкови крутони.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: